(+32) 0477 74 21 58 rony.vanherf@adremconsulting.be

Pensioen

Sparen voor uw pensioen?

De overheid moedigt, met fiscale voordelen, iedereen aan om zelf een aanvullend pensioen op te bouwen.  Er bestaan dan ook meerdere oplossingen indien u een aanvullend pensioen wil opbouwen voor later. Enkele voorbeelden.

Als individu:

– individuele contracten
– pensioensparen
– Lange Termijn Sparen

Als zelfstandige:

– VAPZ
– Sociaal VAPZ
– Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen (POZ)
– Individuele Pensioentoezegging (IPT)
– RIZIV
– Bedrijfsleiderverzekeringen
– …

Via jouw werkgever:

– groepsverzekering

 

Bij een verzekering kan je kiezen, afhankelijk van het product, te beleggen in Tak 21 (gewaarborgde opbrengst) en in Tak 23 (op de beurs). Afhankelijk van jouw risicoprofiel kan je bij het gedeelte in Tak 23 dan weer kiezen voor weinig, gemiddeld of meer risico.

Je kan je aanvullend pensioen opbouwen via een bank of via een verzekeringsmaatschappij.
Eén van de grote voordelen van het via een verzekering te doen is dat je, naarmate jouw pensioendatum nadert kan kiezen voor een ‘soft landing’. D.w.z. dat je de kapitalen kan verschuiven, binnen jouw contract, naar fondsen/beleggingen met minder risico ofwel dat je jouw in Tak 23 opgebouwd kapitaal helemaal verhuist naar Tak21. Op die manier leg je je opbrengsten vast en neem je de laatste jaren geen risico’s meer.

De corona pandemie en nu, recent de oorlog in Oekraïne, leren ons dat we attent moeten blijven voor de beursontwikkelingen. 

Contacteer ons nu vrijblijvend

Heeft u vragen of wilt u algemene info verwerven? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

13 + 8 =