(+32) 0477 74 21 58 rony.vanherf@adremconsulting.be

Expatverzekering

Bij definitief of langdurig vertrek uit België moet er veel geregeld worden en verandert er veel op administratief gebied.

Als u niet meer in België woont en/of werkt, dan vervalt in veel gevallen het recht om aanspraak te kunnen maken op onderdelen van de Sociale zekerheid in België. Dit zou anders kunnen zijn wanneer u wordt gedetacheerd of er sprake is van tewerkstelling in het buitenland.

Wanneer u geen recht meer heeft op Sociale zekerheid in België, komen daarmee een aantal verzekeringen tot een einde. Denk hierbij aan verzekeringen tegen Arbeidsongeschiktheid (vervangend inkomen na verlies inkomen als gevolg van ziekte of ongeval) en een Ziekteverzekering. Momenteel bent u allicht aangemeld bij een Ziekenfonds voor de vergoeding van zorg en misschien hebt u nog een aanvullende hospitalisatieverzekering.
Waarschijnlijk heeft u hier na vertrek geen recht meer op. Dit kan het geval zijn bij:

  • Langdurig verblijf in het buitenland;
  • Einde van uw domicilie;
  • Emigratie;
  • Inkomsten uit werk in het buitenland

Ook in het buitenland wilt u natuurlijk goed verzekerd zijn. Als alternatief voor de ziekteverzekering in België biedt een particuliere of private internationale expat ziekteverzekering veel voordelen. Internationale dekking (dus in het nieuwe woonland én daarbuiten), vergoedingen en voorwaarden veelal volgens Belgische maatstaven, wereldwijde dekking en flexibiliteit.

Je kan opteren om je ter plekke te verzekeren doch dit heeft soms nadelen of biedt niet dezelfde dekkingen als je hier in België hebt.

Een expatverzekering kan zowel door een individu of gezin afgesloten worden als door het bedrijf/de werkgever ten gunste van het personeelslid en zijn/haar gezin.

Contacteer ons nu vrijblijvend

Heeft u vragen of wilt u algemene info verwerven? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

13 + 6 =