(+32) 0477 74 21 58 rony.vanherf@adremconsulting.be

Alle bouwplaatsrisico’s (ABR)

Alle Bouwplaatsrisico’s (ABR)

 

De alle bouwplaatsrisico’s (kortweg ABR) verzekering wordt ook wel eens de omniumverzekering van een bouwwerf genoemd.

Ben je bouwheer en laat je een woning, appartement- of kantoorgebouw bouwen of verbouwen door aannemers? Of ben je zelf een aannemer? Dan weet je dat er wel eens iets kan mislopen tijdens de werken zoals een muur die instort, diefstal van bouwmaterialen op de bouwplaats, schade aan een aanpalend gebouw, … Loopt er plots en onvoorzien iets fout op de bouwplaats, dan ben je ertegen verzekerd met de verzekering Alle Bouwplaatsrisico’s, of kortweg ABR.

Iedereen verzekerd

Omwille van een groot aantal partijen is het soms moeilijk de aansprakelijke te vinden. Een ABR-verzekering zal tussenkomst verlenen zonder op zoek te gaan naar de aansprakelijke. Er is immers 1 verzekering voor de hele werf en de volledige duur van de werken. Eens vastgesteld dat het om een gedekt schadegeval gaat, kan de regeling snel gebeuren.

Onder verzekerden verstaan we alle bouwpartners die zich voor hun activiteiten op de verzekerde werf bevinden: de bouwheer, de hoofd- en onderaannemers, de architecten, de raadgevende ingenieurs, veiligheidscoördinatoren en stu­diebureaus, de leveranciers, …

We raden wel aan dat de bouwheer de verzekering zelf afsluit. Zo is hij er zeker van dat de verzekering volledig in overeenstemming is met het te bouwen gebouw, de premie tijdig en correct betaald is en alle partijen effectief verzekerd zijn.

 

Wat is verzekerd?

De basiswaarborgen bestaan uit:

– zaakverzekeringen (materiële schade en diefstal)

– aansprakelijkheidsverzekering.
  Deze dekt zowel de foutaansprakelijkheid als de foutloze aansprakelijkheid.

Uitbreidingen op deze basiswaarborgen kunnen voorzien worden.

Contacteer ons nu vrijblijvend

Heeft u vragen of wilt u algemene info verwerven? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

12 + 15 =